Velouté de chou-fleur à la marocaine

Velouté de chou-fleur à la marocaine

2.6 126 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • échalotes pelées et en morceaux
    2
  • d'huile d'olive
    3 c. à soupe
  • tête de chou-fleur (env. 1 kg)
    1
  • de ras el-hanout et un peu pour la finition
    2 c. à café
  • de cumin en poudre et un peu pour la finition
    2 c. à café
  • sel
  • poivre moulu
  • de curcuma en poudre et un peu pour la finition
    ½ c. à café
  • grosse pomme de terre pelée et en dés
    1
  • d'eau
    600 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 111 kcal / 464 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...