![Soupe froide pomme-betterave Soupe froide pomme-betterave](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/794F0389-8490-46C3-BF97-22AC430FE8F0/Derivates/D9CD80DC-5654-400F-B387-90255B8DA5F9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g de beurre
- 300 g pommes granny-smith, coupées en quatre
- 600 g betteraves cuites, coupées en cubes, et quelques lamelles pour la finition
- 300 g d'oranges, pelées à vif
- 200 g de yaourt au lait de brebis
- 100 g de lait de coco
- 60 g de jus de citron
- 150 g de jus d'orange
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho concombre-feta
10p
Velouté de cresson à l'orange
35 Min
Velouté poivron rouge-citron vert
20p
Gaspacho concombre, cumin et gouda
10p
Menu express - Soupe de pastèque au balsamique
20p
Soupe froide de concombre au basilic
10p
Gaspacho de betterave, mousse de chèvre et noix
15 min
Velouté de concombre aux noix
10p
Gaspacho de tomate à la framboise
15 min
Gaspacho d'avocat au citron vert
15 min
Gaspacho concombre et pomme
10p
Gaspacho de concombre au fromage frais
2h 10min