Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 800 g Rindfleisch, aus der Schulter, in Würfeln (3 cm)
- 300 g Rotwein
- 2 Stängel Thymian
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Pfefferkörner, schwarz, angedrückt
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 EL Olivenöl
- 150 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, gewürfelt
- 1 EL Tomatenmark
- 200 g Rindfleischbrühe
- ¾ TL Salz
- 800 g Kartoffeln, festkochend, klein (z.B. Drillinge)
- 10 Schalotten, klein, längs halbiert
- 200 g Möhren, in Stücken (2 cm)
- 20 g Butterschmalz
- 300 g Champignons, geviertelt
- 1 EL Butter
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2267 kJ / 540 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Irish Stew
1j 30 menit
Rindfleischstew
1 Std. 40 Min
Hähnchen-Estragon-Pasta
1h 10 min
Hackbällchen in Rotwein-Sugo
1j 20 menit
Coq au vin
2j
Schnelles Lamm Dhansak
50 menit
Boeuf Bourguignon
1j 30 menit
Hackbraten mit Salbei und Oliven
1j 20 menit
Boeuf bourgignon mit böhmischen Knödeln
26 Std.
Irish-Stout-Beef (Irland)
1 Std. 15 Min
Spanischer Bohnentopf
1h 10 min
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1 Std. 40 Min