Gefüllte Tomaten

Gefüllte Tomaten

3.4 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Fenchelsamen
    1 EL
  • Paniermehl
    40 g
  • Thymian, frisch abgezupft
    5 Stängel
  • Pfeffer
    1 ½ TL
  • Mett
    400 g
  • Tomaten (à ca.100 g)
    8
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    30 g
  • Aubergine in Stücken (2 cm)
    250 g
  • Staudensellerie in Stücken (1 cm)
    100 g
  • Möhren in Stücken (1 cm)
    120 g
  • passierte Tomaten
    400 g
  • Wasser
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Nelken
    2
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Chiliflocken
    1 TL
  • Basilikum abgezupft
    2 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 478 kcal / 2000 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...