Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Fischfond
- 100 g Wasser
- 300 g Steinbeißer, in Stücken (2 cm)
- 300 g frische Lachsfilets, in Stücken (2 cm)
-
200
g Krabben, geschält
lub 200 g Shrimps, roh, geschält - 10 g Zitronensaft
- 1 ¼ TL Salz
- 40 g Speisestärke
-
50
g Noilly Prat
lub 50 g Wermut - 100 g Sahne
- 3 Eigelb
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1634 kJ / 390 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Skrei mit Muschelragout
1 Std. 45 Min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1 Std. 10 Min
Kabeljau in Tomaten-Salzzitronen-Sugo
1小时
Zander mit Spinat
30min
Kabeljau in Senfsauce
40min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35min
Fischrouladen mit Gemüse-Bandnudeln
40min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 Min
Tagine mit Seeteufel
1小时
Fisch-Piccata
1小时
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45 Min
Mallorquinische Fischsuppe
35min