Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 EL Olivenöl
- 200 - 250 g Zwiebeln, in dünnen Scheiben
- 800 g Rindfleisch, aus der Schulter, in Würfeln (2-3 cm)
- 150 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Streifen
- 3 Knoblauchzehen
- 400 g Möhren, in Scheiben (1 cm)
- 250 g Rotwein (z.B. Burgunder)
- 250 g Wasser
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Gewürzsträußchen (z.B. Lorbeerblatt, Thymian und Petersilie)
- 200 g Champignons, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1h
Rinderragout mit Bohnen
50min
Hähnchen-Salat
30min
Boeuf Bourguignon
9h 30min
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kichererbsen
40min
Indisches Lammcurry
1h 30min
Rindergulasch mit Starkbier
1h 15 min
Rinderschmortopf
1h 20 min
Gulasch Stroganoff
1h 10min
Geflügel-Zitronen-Suppe
25 min
Rindfleisch in Rotwein
2h 15min
Irish-Stout-Beef (Irland)
1h 15 min