Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
-
20
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 30 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 400 g de farine à pain, type Manitoba et un peu pour le plan de travail
- 1 ½ c. à café de sel
La garniture
- 1 gousse d'ail
- 300 g de courgette, coupée en dés (1 cm env.)
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 ½ c. à café de sel
- 200 g de jambon blanc, coupé en lanières
- 200 g de fromage crescenza, coupé en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1918 kJ / 458 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feuilleté aux épinards, chèvre et lardons
1 Std. 45 Min
Panini jambon-fromage
2 Std. 45 Min
Calzone
2h 50min
Hot dogs
3h 45min
Pizza roulée au speck et à la fontina
2 Std. 10 Min
Croquettes de jambon aux herbes
50 Min
Burger de pomme de terre
45 Min
Pizza façon donut
1 Std. 30 Min
Big Kahuna burger
2 Std. 45 Min
Focaccia à la pomme de terre
2h 50min
Pizza tressée à la tomate jambon et mozza
1 Std. 55 Min
Hamburgers
3 Std. 15 Min