Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 1 - 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 ramillete de espárragos verdes baby cortados en rodajas
- 600 g de lomo de rape (sin piel ni hueso) en medallones (4-8 uds.)
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 50 g de vino blanco
- 150 g de fumet de pescado
- 2 cucharadas de perejil fresco picado (solo las hojas)
- 1 cucharadita de pan rallado
- ½ cucharadita de sal (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Białko
- 25.29 g
- Węglowodany
- 3.38 g
- Tłuszcz
- 13.53 g
- Błonnik
- 0.96 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1h
Rape al vapor con salsa verde
20 min
Dorada a la catalana
30 min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30 min
Rape al limón con anchoas
25 min
Rape en salsa de puerros al azafrán
40 min
Calamares encebollados
1h
Rape al oporto
50 min
Rape a la jardinera
40 min
Rape en salsa de almendras
30 min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 min