Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- 500 g de sepia limpia cortada en tiras finas (aprox. 5 mm)
- 50 g de vino blanco seco
- 1 ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de condimento de chile en polvo
- 1 - 2 sobres de tinta de calamar
- 1 pellizco de pimienta recién molida
- 320 g de tallarines partidos por la mitad
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- 4 rodajas de limón para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1956 kJ / 468 kcal
- Białko
- 32.09 g
- Węglowodany
- 57.01 g
- Tłuszcz
- 12.38 g
- Błonnik
- 4.03 g
Alternatywne przepisy
Calamares encebollados
1h
Pasta con chipirones y setas al ajillo
25 min
Fideuá negra de calamares
45 min
Fideuá de pulpo estofado
1h
Arroz negro de chipirones con verduras
1h 20 min
Arroz con bogavante
1h
Arroz negro cremoso con calamares
40 Min
Fideuá de mariscos
45 min
Espaguetis a la carbonara
25 min
Fideuá negra de sepia y gambas XXL
1h 20 min
Arroz con pulpo
45 min
Arroz a banda
1h