Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quenelles
- 375 g white fish fillets, skinless, cut in pieces
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- ½ tsp ground nutmeg
- 100 g unsalted butter, diced
Panade
- 30 g unsalted butter, diced
- 100 g milk
- 50 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 egg whites, from medium eggs
- 600 g water
Sauce
- 1 Tbsp cornflour
- 100 g single cream
- 2 shallots, halved
- 30 g unsalted butter, diced
- 150 g watercress, plus extra for garnish
- 200 g water
- 100 g natural yoghurt
- 1 Tbsp chicken stock paste
- ½ lemon, juice only
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Chicken Liver Parfait
2 Std. 40 Min
Trout with hollandaise sauce
50min
Frangipane Cake
1h 45min
Hollandaise Sauce
15min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Pistachio Chocolate Truffles
6h 15min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10min
Normandy Apple Flan
1 Std. 25 Min
Duck and Pork Terrine
52 Std.
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 Std.
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50min
Smoked Mackerel Pâté
55min