Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quenelles
- 375 g white fish fillets, skinless, cut in pieces
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- ½ tsp ground nutmeg
- 100 g unsalted butter, diced
Panade
- 30 g unsalted butter, diced
- 100 g milk
- 50 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 egg whites, from medium eggs
- 600 g water
Sauce
- 1 Tbsp cornflour
- 100 g single cream
- 2 shallots, halved
- 30 g unsalted butter, diced
- 150 g watercress, plus extra for garnish
- 200 g water
- 100 g natural yoghurt
- 1 Tbsp chicken stock paste
- ½ lemon, juice only
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 Std. 10 Min
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1 Std. 20 Min
Pimm's Jelly with Cucumber Sorbet
4h 25min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress
1h 45min
Rum Babas
3h 45min
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2h
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Taramasalata
15 Min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1h 40min
Puttanesca Penne
50min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 Std. 20 Min