Quenelles with Watercress Sauce

Quenelles with Watercress Sauce

4.3 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 portions

Składniki

Quenelles
  • white fish fillets, skinless cut in pieces
    375 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • unsalted butter diced
    100 g
Panade
  • unsalted butter diced
    30 g
  • milk
    100 g
  • plain flour
    50 g
  • medium egg
    1
  • egg yolk from medium egg
    1
  • egg whites from medium eggs
    2
  • water
    600 g
Sauce
  • cornflour
    1 Tbsp
  • single cream
    100 g
  • shallots halved
    2
  • unsalted butter diced
    30 g
  • watercress plus extra for garnish
    150 g
  • water
    200 g
  • natural yoghurt
    100 g
  • chicken stock paste
    1 Tbsp
  • lemon juice only
    ½
  • ground black pepper to taste

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portions

Białko 27 g
Kalorie 2502 kJ / 598 kcal
Tłuszcz 46 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...