Wersje kompatybilne
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batter
- 200 g buckwheat flour
- 300 g milk
- 1 medium egg
- 250 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 40 g salted butter
Filling
- 20 g unsalted butter
- 3 dessert apple, peeled, cored, cut in 8 pieces
- 12 scallops
-
15
g brandy
lub 15 g Calvados - 150 g double cream
- 85 g smoked pork sausage, cut in pieces plus 6 thin slices (andouille or kabanos)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1943 kJ / 463 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
Alternatywne przepisy
Spinach and Cheese Soufflés
35min
Pineapple parcels
Brak ocen
Baba Ganoush
1h
Classic Zabaglione
15min
Vegetable Oat Bake
1 Std. 15 Min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1h 5min
Mayonnaise
5min
Hollandaise Sauce
15min
Veganella - Vegan Mozzarella
6h 10min
Quinoa Tostadas
30 min
Buckwheat Crêpes
30 min
Houmous
13 Std. 30 Min