Wersje kompatybilne
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batter
- 200 g buckwheat flour
- 300 g milk
- 1 medium egg
- 250 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 40 g salted butter
Filling
- 20 g unsalted butter
- 3 dessert apple, peeled, cored, cut in 8 pieces
- 12 scallops
-
15
g brandy
lub 15 g Calvados - 150 g double cream
- 85 g smoked pork sausage, cut in pieces plus 6 thin slices (andouille or kabanos)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1943 kJ / 463 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
Alternatywne przepisy
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30min
Tahini and Beetroot Dip
1h 15min
Buckwheat Crêpes
30min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 godz.
Horseradish and Chickpea Dip
10 min
Ratatouille
40min
Gluten and Grain Free Bread Rolls
1 Std. 20 Min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 Std.
Sous-vide Miso Aubergine
2h 50 min
Quinoa Salad
35 Min
Houmous
13 godz. 30 min