Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mixed vegetables and fruit (e.g. 50 g celeriac, 100 g raw beetroot, 250 g carrots, 100 g apple), peeled as needed, cut in pieces (3 cm)
- 20 g oil
-
20
g vinegar
lub lemon juice -
1
tsp fine sea salt
lub herb salt - 2 pinches ground black pepper
-
½
tsp sugar
lub honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 627.1 kJ / 149.9 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 609 mg
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40min
Tomato Sauce
40min
Versatile Chunky Soup
50 min
Creamy Courgette Soup
25min
Vegetable Soup
35min
Beetroot salad
10min
Quick Fruit Sorbet
10min
Frozen Fruit Sorbet
5min
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10min
Gluten Free Plain Flour
5min
Chickpea soup with spinach
40min
Red Pepper Houmous
5min