Moroccan Harira and Chicken Soup

Moroccan Harira and Chicken Soup

4.5 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • fresh coriander cut in pieces
    10 sprigs
  • leeks cut in pieces
    150 g
  • celery cut in pieces
    120 g
  • carrots cut in pieces
    100 g
  • olive oil plus extra for drizzling
    1 Tbsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • ground coriander to taste
    1 ½ - 2 tsp
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • ground turmeric
    2 tsp
  • harissa sauce to taste
    2 - 3 Tbsp
  • water
    500 g
  • tinned chopped tomatoes
    800 g
  • dried green lentils
    85 g
  • chicken stock paste
    2 tsp
    2 chicken stock cube (for 0.5 l)
  • golden caster sugar
    1 Tbsp
  • freshly squeezed lemon juice
    10 g
  • chicken thighs, boneless and skinless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
    4
    400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm)
  • white bread
    8 slices
  • plain yoghurt
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 424 kcal / 1777 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...