Wersje kompatybilne
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Braised Lamb Shanks
- 200 g red wine, full-bodied Italian
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 60 g balsamic vinegar
- 50 g tomato purée
- 100 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 3 sprigs fresh rosemary
- 2 tsp dried oregano
- 110 g onions, quartered
- 3 - 4 garlic cloves, to taste
- 150 g celery stalks, cut in pieces
- 150 g carrots, cut in pieces
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for browning
- 4 lamb shanks (approx. 400 g each)
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Roasted Garlic and Parmesan Mash
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic bulb
- 1 tsp olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 1000 g floury potatoes, peeled, sliced (5 mm)
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 350 g milk
- 50 g unsalted butter, diced
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5255 kJ / 1259 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 71 g
Alternatywne przepisy
Shepherd's Pie
1h 40min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Sticky Chilli Beef
55min
Huli Huli Chicken with Macaroni Salad
1h 20 min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Chinese Pork with Vegetables
1h 20 min
Lamb Korma
4h
Braised Lamb Shanks
3h 20min
Beef in Stout
1h 40min
Thai Peanut Chicken with Coconut Rice
1h
Prawn and Chorizo Paella
45min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min