Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Braised Lamb Shanks
- 200 g red wine, full-bodied
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 60 g balsamic vinegar
- 50 g tomato purée
- 100 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp beef stock paste, homemade - 3 sprigs fresh rosemary
- 2 tsp dried oregano
- 110 g onions, quartered
- 3 - 4 garlic cloves, to taste
- 150 g celery stalks, cut in pieces
- 150 g carrots, cut in pieces
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for browning
- 4 lamb shanks (approx. 400 g each)
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4355 kJ / 1047 kcal
- Białko
- 78 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1005 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with creamy vegetable sauce
50 min
Lamb Spezzatino
1 Std. 45 Min
Prawn and Chorizo Paella
45 min.
Shepherd's Pie
1h 40min
Sweet and Sour Slow Cooked Pork Ribs
2h 25 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9sa
Chinese Pork with Vegetables
1h 20 min
Mini Minced Beef Pies with Steamed Vegetables
40 min
Asian-style Beef Stew
2h 30 min.
Roasted Marinated Chicken Thighs with Carrot Swede Mash
8h 45min
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3h 20min
Beef in Stout
1h 40min