
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water for cooking pasta
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 8 chicken thighs, boneless (approx. 650 g)
- 3 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g sesame oil
- 280 g pineapple juice
- 110 g dark brown sugar
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub ½ tsp chicken stock paste, homemade - 100 g water
- 60 g tomato ketchup
- 60 g dark soy sauce
- 30 g Worcestershire sauce
- 300 g macaroni pasta
- 4 Tbsp cider vinegar
- 10 g plain flour
- 70 g carrots cut in pieces (2 cm)
- 40 g celery cut in pieces (3 cm)
- 5 spring onions 3 cut in pieces (3 cm) and 2 thinly sliced (5 mm)
- 230 g mayonnaise
- 30 - 50 g milk depending on desired consistency
- 1 Tbsp light brown sugar
- 2 pinches ground black pepper plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1171 kcal / 4900 kJ
- Białko
- 45 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Węglowodany
- 106 g
- Błonnik
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 2183 mg