Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pork fillet, sliced (0.5 cm x 1 cm x 5 cm)
- 50 g soy sauce
- 300 g dried rice noodles
- 50 g oil
- 2 garlic cloves
- 1 tsp fresh root ginger, freshly grated
- 150 g red onions, cut in wedges
- 150 g red peppers, sliced (0.5 cm x 5 cm)
- 150 g carrots, sliced (0.5 cm x 5 cm)
- 1280 g water
- 1 tsp Chinese five spice
- 1 tsp brown sugar
- 70 g oyster sauce
- 100 g mangetout, trimmed
- 150 g baby pak choi, roughly chopped
- 1 tsp fine sea salt
- 1 fresh red chilli, sliced diagonally
- 2 Tbsp roasted, unsalted cashew nuts
- 2 spring onions, sliced diagonally
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1735 kJ / 414.6 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1 godz. 5 min
Beef in Stout
1h 40 min
Sweet and Sour Slow Cooked Pork Ribs
2h 25min
Slow-Cooked Pork Belly with Noodles and Chilli Sesame Sauce
4 Std. 25 Min
Roast Pork with Crackling, Vegetables and Cider Sauce
2h 20 min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30 min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13h
Rice with Duck
1 godz. 5 min
Curry Noodles with Pork
45 min
Beef Teriyaki with Rice
1 Std. 50 Min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 min
Smoky Pork and Beans
3h