Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb Curry
- 20 g olive oil
- 2 - 3 garlic cloves, halved, to taste
- 200 g brown onions, cut in wedges
- 1 tsp fresh root ginger, grated
- ½ fresh red chilli, deseeded, cut in pieces
- 2 tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp chilli powder
- 1 tsp garam masala
- 10 g fresh coriander, cut in pieces
- 40 g tomato purée
- 60 g flaked almonds, toasted
- 650 g lamb meat for stewing, boneless, diced (4 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- 400 g coconut milk
Cucumber Couscous
- 350 g couscous
- 350 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g cucumber, diced (1 cm)
- 60 g flaked almonds, toasted
- 5 g fresh coriander leaves
- 5 g fresh mint leaves, plus extra roughly chopped for garnishing
- 30 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4342 kJ / 1037 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 876 mg
Alternatywne przepisy
Beef Madras
1h 30min
Sticky Chilli Beef
55 min
Lamb Spezzatino
1h 45 min
Quick Lamb Dhansak
50 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15 min
Lamb Rogan Josh
1h 45 min
Lamb Korma
4h
Butter Chicken
50 min
Chicken Saag
50 min
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3h 20 min
Lamb Keema with Peas
1h
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min