Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 - 2000 g lamb shoulder, boneless, butterflied
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 7 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 80 g balsamic vinegar
- 250 g red wine
- 60 g olive oil
- 70 g red onions, quartered
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25 min
Roast Spiced Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2h
Rolled Shoulder of Lamb
2h 30 min
Shellfish Nage with Champagne
1h 5 min
Italian Crusted Lamb
5h
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3h 20 min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5h 15min
Spiced Roast Beef with Sun-dried Tomato Potato Purée and Red Wine Sauce
14h 30min
Roasted Marinated Chicken Thighs with Carrot Swede Mash
8h 45min
Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli
45 min
Apricot and Nut Stuffing
45 min
Marmalade-glazed Ham
1u. 50min