Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 - 2000 g lamb shoulder, boneless, butterflied
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 7 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 80 g balsamic vinegar
- 250 g red wine
- 60 g olive oil
- 70 g red onions, quartered
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3h 20min
Roast Pork with Crackling, Vegetables and Cider Sauce
2u. 20min
Chicken Salad
1 Std. 20 Min
Moroccan Lamb with Chopped Salad
13 Std. 15 Min
Sweet and Sour Slow Cooked Pork Ribs
2 Std. 25 Min
Braised Lamb Shanks
3h 20min
Sous-vide Poached Eggs
30min
Chicken Florentine Involtini - Involtini di pollo alla fiorentina
50min
Lasagne-style Courgette Bake (TM6)
2u. 15min
Roasted Marinated Chicken Thighs with Carrot Swede Mash
8 Std. 45 Min
Roast Lamb with Vegetables and Mint Sauce
2h
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30min