Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g apples, peeled or unpeeled, thoroughly washed if unpeeled, stem removed. Ends trimmed, cored and quartered. Trimmed to fit the blade width.
- 300 g beetroots, peeled, ends trimmed. Trimmed in a circular shape that fits the blade width
- 1 lemon, juice only
- 40 g olive oil
- 15 g Dijon mustard
- 25 g apple cider vinegar
- 15 g whipping cream
- ½ Tbsp freshly squeezed lemon juice
- 1 Tbsp maple syrup
- ½ tsp fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 1 pinch garlic powder
- 30 g halved walnuts
-
150
g feta cheese, crumbled
lub goat's cheese, cut in pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 5345.1 kJ / 1277.5 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 97.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.7 g
- Błonnik
- 14.8 g
- Sód
- 2263.5 mg
Alternatywne przepisy
Red Cabbage Salad with Figs and Gorgonzola
10 Min
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10 Min
Almond and Seed Crackers
45 Min
Savoury Apero Stars
40 Min
Gingerbread Chocolate Cake
4 Std. 30 Min
Beetroot Salad
10 Min
Berry Foam
10 Min
Strawberry, Lime and Mint Cordial
50 min
Cinnamon Rice Pudding Cake
5 Std.
Spanish Tortilla
1h
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 Min
Plum and Almond Traybake
1h 5 min