Nectarine and Prosciutto Spelt Pizza with Balsamic Glaze

Nectarine and Prosciutto Spelt Pizza with Balsamic Glaze

4.7 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 portions

Składniki

Dough
  • water
    220 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • spelt flour
    200 g
  • strong white bread flour plus extra for dusting
    200 g
  • olive oil plus extra for greasing
    20 g
  • fine sea salt
    1 tsp
Balsamic Reduction
  • balsamic vinegar
    250 g
  • granulated sugar
    25 g
Topping
  • red pepper pesto
    4 Tbsp
  • mozzarella sliced
    250 g
  • prosciutto torn in large pieces (approx. 80 g)
    6 slices
  • nectarines each sliced in 8 segments
    2
  • fresh thyme leaves only
    4 sprigs
  • rocket leaves
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 769.3 kcal / 3218.8 kJ
Białko 36.6 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 100.1 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 1522.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...