Wersje kompatybilne
Nectarine and Prosciutto Spelt Pizza with Balsamic Glaze
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 200 g spelt flour
- 200 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
Balsamic Reduction
- 250 g balsamic vinegar
- 25 g granulated sugar
Topping
- 4 Tbsp red pepper pesto
- 250 g mozzarella, sliced
- 6 slices prosciutto, torn in large pieces (approx. 80 g)
- 2 nectarines, each sliced in 8 segments
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 50 g rocket leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3218.8 kJ / 769.3 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 100.1 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 1522.6 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2h 50 min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1h 30min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 Min
Pide with Lamb, Cinnamon, Pine Nuts and Yoghurt
2 godz. 15 min
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1h
Dill and feta flatbread
1 Std. 20 Min
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2h
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 Min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4h 45 min
Mediterranean Bread
5 Std. 20 Min
Almond and Coconut Corners
1 Std. 20 Min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2h 50 min