Wersje kompatybilne
Cauliflower Rice with Crunchy Peanut Sauce and Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Chinese cabbage, cut in wedges that fit through feeder
- 200 g carrots
- 4 Tbsp crunchy peanut butter (see tip)
- 350 g water
- 60 g soy dressing, homemade (see tip)
- 450 g cauliflower florets (3 cm)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 Tbsp extra virgin olive oil
- 20 g vegetable oil
- 200 g mangetout (opcjonalnie)
- cashew nuts, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1246.9 kJ / 298 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 625 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Apple Salad
5 min
Raw Asian Salad
10 min
Demo Recipe 3 - Red Pepper and Tomato Soup
30min
Sumac-spiced Houmous
5 min
Mediterranean cod with steamed potatoes
50min
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30min
Nut Bread
1h 20 min
Steamed Stuffed Chicken with Cumin Rice and Ribbon Vegetables
45min
Maple-glazed Carrots
45min
Demo Recipe 2 - Cheesy Triangle Scones
25 min
Almond and Seed Crackers
45min
Super Quick Broccoli Salad
5 min