Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Brazil nuts, shelled, whole, soaked in water for 4-8 hours, then drained
- 150 g red peppers, quartered
- 80 g tomatoes, quartered
- 55 g freshly squeezed lime juice
- 120 g olive oil
- 1 tsp honey
- 1 tsp smoked paprika
-
1
tsp herb salt
lub 1 tsp fine sea salt - ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 235 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30min
Vegetable Oat Bake
1hod. 15min
Persian Frittata (Kuku Sabzi)
50min
Beetroot and Kale Pizza
2 Std.
Almond Cheese
6 Std. 15 Min
Buckwheat and mushroom quiche
29 godz. 20 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25min