Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated Beef
- 75 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 200 g beef fillet steak
Flatbreads
- 350 g strong wholemeal bread flour, plus extra for dusting
- 250 g plain yoghurt
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp sugar
Tomato and Pepper Topping
- 4 banana shallots, halved (120-130 g)
- 20 g extra virgin olive oil
- 6 sun-dried tomatoes, sliced thinly (approx. 50 g)
- 1 preserved red pepper, cut in thin strips (approx. 50 g)
- 1 Tbsp balsamic vinegar
- 1 tsp runny honey
Bean Purée
- 240 g tinned cannellini beans, (1 x 400 g tin, drained)
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp lemon juice
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2060 kJ / 491 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Coconut Creamed Kale
20 Min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1h
Sonja's Bread
3h 10 min
Torta Caprese
55 min
Tamarind and Chilli Barbecued Lamb Chops
55 min
Prawn, Coriander and Lime Muffins
1h
Pork Buns (Nikuman)
2 Std.
Almond and Matcha Cake
1h 10 min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 Min
Rocket watercress juice
5 Min
Pea and Courgette Tarts
1h
Courgette and Carrot Loaf
45 Min