Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Potato Salad
- 800 g new potatoes, unpeeled
- 500 g water
- 30 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
Herb Vinaigrette
- 80 - 90 g shallots, to taste
- ½ fresh red chilli, deseeded if desired
- 80 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- 5 g fresh parsley leaves
- 10 fresh basil leaves
- 5 g fresh thyme leaves
- 30 g white wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1170 kJ / 280 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 416 mg
Alternatywne przepisy
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2 godz. 10 min
Egg Salad Sandwiches
35 min
Fruit platter with lemon and honey dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Peeler Warm Potato Salad (Metric)
45min
Sous-Vide Scrambled Eggs (Metric)
40min
Pickled vegetables
745 Std.
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1h 10min
Herb and garlic dip
5 Min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 30 min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM5)
10min