Urządzenia i Akcesoria
Middle Eastern Aubergine Pies
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions
Składniki
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
sugar1 tsp
-
water125 g
-
olive oil plus 3 Tbsp and extra for greasing50 g
-
strong white bread flour250 g
-
ras el hanout21 Tbsp
-
fine sea salt2 ½ tsp
-
aubergines diced (3-4 cm)700 - 800 g
-
ground black pepper to taste
-
preserved lemons halved, deseeded, to taste1 - 2
-
garlic clove1
-
fresh parsley leaves10 g
-
pitted black olives50 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
tomato purée1 Tbsp
-
dried chilli flakes (opcjonalnie)1 pinch
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground ginger½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
smoked paprika½ tsp
-
pistachio nuts, unsalted, shelled for sprinkling2 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2640 mg
Białko
13 g
Kalorie
2541 kJ /
608 kcal
Tłuszcz
33 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sweet Potato and Courgette Frittata
45 Min
Smoked Salmon and Beetroot Roulade
2 Std. 45 Min
Turmeric and Onion Bread
2 Std. 45 Min
Root Vegetable Gratin
1 Std.
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1 Std. 5 Min
Garlic Potatoes with Caraway
1 Std.
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 Min
Carrot and Coconut Salad
5 Min
Amaretti
35 Min
Upside-down Gingerbread with Pears
1 Std.
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 Std. 20 Min