
Urządzenia i Akcesoria
Middle Eastern Aubergine Pies
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions
Składniki
-
dried instant yeast1 tsp
-
sugar1 tsp
-
water125 g
-
olive oil plus 3 Tbsp and extra for greasing50 g
-
strong white bread flour250 g
-
ras el hanout21 Tbsp
-
fine sea salt2 ½ tsp
-
aubergines diced (3-4 cm)700 - 800 g
-
ground black pepper to taste
-
preserved lemons halved, deseeded, to taste1 - 2
-
garlic clove1
-
fresh parsley leaves10 g
-
pitted black olives50 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
tomato purée1 Tbsp
-
dried chilli flakes (opcjonalnie)1 pinch
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground ginger½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
smoked paprika½ tsp
-
pistachio nuts, unsalted, shelled for sprinkling2 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2640 mg
Białko
13 g
Kalorie
2541 kJ /
608 kcal
Tłuszcz
33 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2u. 30min
Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM5)
45min
Curried Squash Galette
1u. 20min
Ras el Hanout
15min
Butternut Squash and Chestnut Rolls
1u. 40min
Lentil Moussaka
2u. 20min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Beetroot and Kale Pizza
2u.
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1u.
Lentil and Pumpkin Pot Pies
1u. 25min
Goat's Cheese Pie
1u. 10min