Wersje kompatybilne
Cauliflower Pithivier in Gluten-free Cheddar Puff Pastry
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten-free Cheddar Puff Pastry
- 150 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 250 g gluten-free plain white flour (see tip), plus extra for dusting
- 200 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- 120 g water, cold
- 1 tsp xanthan gum
- ½ tsp fine sea salt
Filling
- 400 g cauliflower (approx. 1 small), cut in florets (1-2 cm)
- 2 Tbsp olive oil, plus 20 g
- 10 fresh sage leaves
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 80 g red onions, quartered
- 20 g gluten-free plain white flour
- 200 g milk
- 2 tsp Dijon mustard
- ¾ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 40 g pine nuts
Pithivier
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4576 kJ / 1101 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 80 g
- Tłuszcz nasycony
- 40 g
- Sód
- 1151 mg
Alternatywne przepisy
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1h
Gluten-free Mince Pies
1h 30 min
Olive Bread Rolls
2 godz.
Gluten-Free Focaccia Bread
1h
Crusty Spelt Bread
2h 20min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Spelt Bread
1 godz. 45 min
Gluten Free Bread
1h 40 min
Banana and Rye Breakfast Flatbreads
1 Std. 35 Min
Pancakes with Spinach, Bacon and Ricotta
1 godz. 45 min
Courgette and Carrot Loaf
45 min
Lentil and Pumpkin Pot Pies
1h 25min