Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 20 g toasted pine nuts
- 40 g fresh basil leaves
- 80 g extra virgin olive oil
- 25 g lemon juice
- 1 garlic clove
- ½ tsp fine sea salt
Salad
- 300 g dried pasta (e.g. farfalle, fusilli)
- 1200 g boiling water
- 500 g chicken breasts, diced (2 cm)
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp fine sea salt
- 250 g cherry tomatoes, halved
-
250
g bocconcini (see tip)
lub mozzarella cheese, drained, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2409 kJ / 575 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
Alternatywne przepisy
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1 godz. 10 min
Halloumi Salad
20min
Chicken and Warm Potato Salad
55 min
Saffron Chicken Penne
30min
Chicken Pesto Tagliatelle
1h 5min
Korean Glass Noodles with Stir Fried Vegetables (TM6)
1h 45min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Smoky Couscous Salad
20min
Meatballs and Chilli Cheese Potatoes
1 godz.
Chicken and Spinach Lasagne
1 godz. 15 min