
Wersje kompatybilne
Beef Stew with Mashed Potatoes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef Stew
- 500 g stewing steak in pieces (2-3 cm)
- 5 g fresh parsley leaves
- 150 g onions quartered
- 2 garlic cloves
- 80 g celery cut in pieces (2 cm)
- 30 g unsalted butter cut in pieces
- 1 - 2 Tbsp plain flour
- 100 g carrots peeled, sliced (1 cm)
- 400 g water
- 30 g tomato purée
- 2 dried bay leaves
- 3 - 4 whole allspice berries
- 1 tsp ground fenugreek (opcjonalnie)
- 100 - 120 g red wine
-
1
meat stock cube (for 0.5 l) crumbled, or to taste
lub 1 tsp meat stock paste - 1 - 1 ½ tsp salt (see tip)
- ¼ tsp ground black pepper
Mashed Potatoes
- 1000 g floury potatoes peeled, cut in pieces (1-2 cm)
-
250
g milk
lub 250 g water - 50 g unsalted butter cut in pieces
- ½ tsp ground nutmeg
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
-
100
g fresh green peas
lub 150 g frozen green peas
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 428.8 kcal / 1794.2 kJ
- Białko
- 25 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Sód
- 892.3 mg