
Wersje kompatybilne
Smoked Haddock, Asparagus and Soft-boiled Egg on Toast
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water plus extra for boiling eggs
- 4 smoked haddock fillets (approx. 120 g each), undyed
- 4 pinches fine sea salt
- 4 pinches ground black pepper plus extra for serving
- 200 g fine asparagus woody ends removed
- 4 medium eggs cold
- 4 slices bread (see tip)
- salted butter for toast (opcjonalnie)
- 200 g crème fraîche for serving
- 1 lemon cut in wedges, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 406.4 kcal / 1700.5 kJ
- Białko
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 1322.1 mg