Wersje kompatybilne
Smoked Haddock, Asparagus and Soft-boiled Egg on Toast
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water, plus extra for boiling eggs
- 4 smoked haddock fillets (approx. 120 g each), undyed
- 4 pinches fine sea salt
- 4 pinches ground black pepper, plus extra for serving
- 200 g fine asparagus, woody ends removed
- 4 medium eggs, cold
- 4 slices bread (see tip)
- salted butter, for toast
- 200 g crème fraîche, for serving
- 1 lemon, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1700.5 kJ / 406.4 kcal
- Białko
- 42.8 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1322.1 mg
Alternatywne przepisy
Guinness® Bread
1 godz. 45 min
Cashew and Cacao Smoothie
5min
Mint Chocolate Chip Syllabubs
1 godz. 10 min
Swedish 'Meatballs' with Cauliflower Purée and Gravy
1h 40min
Blackberry Mojito
1 godz. 45 min
Shirley Temple
5min
Celeriac with Chimichurri Dressing and Crispy Puff Pastry
45 min
Spanakopita
2 godz. 10 min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30 min
Potato Stacks with Parmesan and Thyme (TM6)
55 min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 min
Biscoff Cheesecake
6h 20min