Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de chalota (2-3)
- 30 g de aceite de oliva
- 250 g de cebada perlada lavada y escurrida
- 100 g de vino blanco seco vegano
- 750 g de agua caliente
-
1
cucharada de concentrado de caldo de verduras casero vegano
lub 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l.) vegano - ½ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- ¾ cucharadita de tomillo seco (opcjonalnie)
- 40 g de piñones
- 400 g de calabacín en rodajas (5 mm)
- 50 g de tomates secos en aceite en tiras (5 mm)
- 60 g de mantequilla de almendras
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2159 kJ / 517 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto de quinoa con calabaza asada
40min
Hamburguesas de mijo
55min
Curry de batatas y brócoli
20min
Quinoa con verduras y salsa tahini
45 min
Pizza de remolacha y kale
2 godz. 30 min
Chile sin carne
1 godz.
Pilaf de lentejas y bulgur con calabaza
50min
Pilaf de mijo con remolacha y judías verdes
20min
Hamburguesas de soja
35min
Risotto de quinoa a la provenzal
30 min
Chile vegetariano
1h 5 min
Risotto de remolacha y queso de cabra
45 min