Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hazelnut Meringue
- sunflower oil, for greasing
- 250 g caster sugar
- 230 g egg whites (approx. 5 large egg whites)
- 1 tsp cream of tartar
- 150 g hazelnuts, with skin
Filling
- 75 g toffees (e.g. Werthers)
- 1 banana (approx. 120 g)
- 100 g cream, min. 30% fat, chilled
Topping
- 100 g dark chocolate (50% cocoa solids), cut in small pieces
- 80 g cream, min. 30% fat
- 1 tsp natural vanilla extract
Cake Assembly
- 50 g dark chocolate, one piece
- 35 g hazelnuts, blanched, roasted
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1461 kJ / 349 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Cake
2h 30min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25min
Rum Babas
3h 45min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1h 55min
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
3h 50min
Béchamel Sauce
15 Min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Strawberry and Pear Terrine
9h 30min
Morello Cherry Brownies
1 godz.
Vanilla Custard
15 Min
Mincemeat and Almond Tart
2h 15 min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2h 50min