Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé maison (voir "Conseil(s)")
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 250 g de farine
- huile neutre, pour le gaufrier
- sucre glace maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 227.4 kJ / 54.4 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 3.1 mg
Alternatywne przepisy
Les gaufres de la foire
3h
Flamiche aux chicons et maroilles
2 Std.
Tarte au libouli
2hod. 45min
Quatre-quarts
55 Min
Ficelles picardes
2 Std.
Palets de dame
1 Std. 30 Min
Welsh rarebit
30 Min
Gâche vendéenne
3 Std. 20 Min
Stollen de Noël au fromage blanc
2 Std. 30 Min
Pain de mie moelleux
3 godz. 25 min
Cramique
2 Std.
Gâteau battu
3h