Mushroom and bacon pasta

Mushroom and bacon pasta

4.3 218 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • fresh tortellini (see Tip)
    600 g
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • leek white part only, trimmed and cut into pieces
    1
  • garlic cloves
    2
  • rindless bacon rashers cut into pieces (2-3 cm)
    4 - 5
  • unsalted butter
    30 g
  • fresh Swiss brown mushrooms cut into halves
    200 g
  • dry white wine
    60 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • fresh thyme leaves
    1 tsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1032.2 mg
Białko 24.4 g
Kalorie 2353.8 kJ / 560.5 kcal
Tłuszcz 35.4 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 20.9 g
Węglowodany 31.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...