Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g fresh tortellini (see Tip)
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 leek, white part only, trimmed and cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 4 - 5 rindless bacon rashers, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g unsalted butter
- 200 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into halves
- 60 g dry white wine
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp fresh thyme leaves
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2353.8 kJ / 560.5 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1032.2 mg
Alternatywne przepisy
Linguine with salmon and herbs
25 Min
Chicken fusilli with mushrooms
40 Min
One pot pasta with chorizo
35 Min
Spaghetti carbonara
35 Min
Risoni with salmon and spinach
25 Min
Butternut and bacon macaroni cheese
1h 30min
Tortellini soup
20 Min
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30 Min
Chicken pesto pasta
30 Min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35 Min
Sausage ragu with orecchiette
1 Std.
Chorizo and chicken pasta
50 Min