Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g bacon, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 1 brown onion, cut into quarters (approx. 150 g)
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 1 tsp paprika
- 500 g pumpkin flesh, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 250 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp fresh ground black pepper
- 2 tbsp sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 864.5 kJ / 205.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 694.5 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Tuna mornay
45min
Mashed potatoes
40 min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 Min
Corned beef with mustard sauce
1h 30min
Gruyère salmon patties with salad
1h 20min
Chicken and sweet corn soup
30min
Zucchini slice
45min
Pumpkin soup
30min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Butternut pumpkin soup, fish with rice and vegetables, apple-pear crumble
1h
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h