Urządzenia i Akcesoria
Mini cheese scones with savoury butter
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
24 portions
Składniki
Cheese scones
-
olive oil spray for greasing
-
cheddar cheese cut into pieces (3 cm)100 g
-
plain flour200 g
-
milk250 g
-
baking powder2 tsp
-
salt1 pinch
Savoury butter
-
unsalted butter cut into pieces100 g
-
savoury yeast spread to taste (see Tip)2 - 3 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
125 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
371.7 kJ /
88.5 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheese and bacon scones
35 min
Pull-apart sunshine bread
40 min
Zucchini slice
45 min
Sultana, apple and custard pastries
2 godz. 40 min
Hot cross buns
1 godz. 40 min
ANZAC biscuits
40 min
Basic muffin mix
30 min
Three cheese spinach scrolls
2 godz. 15 min
Chocolate "feed a crowd" cake
1 godz.
Sultana, apple and custard scrolls
4 godz. 30 min
ANZAC slice
1 godz. 40 min
Buttermilk scones
35 min