Mac and smoky cheese
TM6 TM5 TM31

Mac and smoky cheese

4.3 (162 oceny)

Składniki

  • 80 g unsalted butter, plus extra for greasing
  • 1200 g water
  • 250 g dried macaroni pasta
  • 4 shortcut bacon rashers
  • 500 g milk
  • 250 g cream cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 2 tsp Dijon mustard
  • ½ tsp ground black pepper
  • ½ tsp salt
  • 200 g smoked cheese, cut into pieces (3-4 cm - see Tips)
  • 50 g panko breadcrumbs
  • smoked paprika, for sprinkling

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2619.8 kJ / 623.8 kcal
Białko
24.9 g
Węglowodany
40.2 g
Tłuszcz
40.4 g
Tłuszcz nasycony
25.6 g
Błonnik
1.6 g
Sód
1073.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy