Mac and smoky cheese

Mac and smoky cheese

4.3 175 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • unsalted butter plus extra for greasing
    80 g
  • water
    1200 g
  • dried macaroni pasta
    250 g
  • shortcut bacon rashers
    4
  • milk
    500 g
  • cream cheese cut into pieces (3 cm)
    250 g
  • Dijon mustard
    2 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • smoked cheese cut into pieces (3-4 cm - see Tips)
    200 g
  • panko breadcrumbs
    50 g
  • smoked paprika for sprinkling

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1073.1 mg
Białko 24.9 g
Kalorie 2619.8 kJ / 623.8 kcal
Tłuszcz 40.4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 25.6 g
Węglowodany 40.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...