Chinese-style chicken

Chinese-style chicken

4.4 307 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • medium grain rice
    350 g
  • water
    1000 g
  • salt
    1 tsp
  • brown onion cut into slices
    ½
  • carrot cut into slices
    1
  • red capsicum cut into slices
    1
  • broccoli broken into florets
    150 g
  • snow peas trimmed
    200 g
  • chicken breast or thigh, cut into thin strips (5 mm thickness)
    300 g
  • olive oil
    20 g
  • fresh ginger peeled
    10 g
  • garlic cloves
    2
  • soy sauce or tamari
    90 g
  • honey
    80 g
  • cornflour
    3 tsp
  • rice wine vinegar
    40 g
  • sesame seeds to garnish
  • spring onions/shallots sliced, to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 425.6 kcal / 1780.6 kJ
Białko 17.9 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1269.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...