Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g medium grain rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt
- ½ brown onion, cut into slices
- 1 carrot, cut into slices
- 1 red capsicum, cut into slices
- 150 g broccoli, broken into florets
- 200 g snow peas, trimmed
- 300 g chicken breast or thigh, cut into thin strips (5 mm thickness)
- 20 g olive oil
- 10 g fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 90 g soy sauce or tamari
- 80 g honey
- 3 tsp cornflour
- 40 g rice wine vinegar
- sesame seeds, to garnish
- spring onions/shallots sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1780.6 kJ / 425.6 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1269.5 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Broccoli and ham pasta bake
1h
Creamy beef curry
1h 15 min
Sticky sesame chicken
40 min
JJ's 2-step chicken curry
45 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10 min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Swedish meatballs and mash
50 min
Apricot Chicken
35 min
Low waste chicken lasagne
1h 30min