Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g medium grain rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt
- ½ brown onion, cut into slices
- 1 carrots, cut into slices
- 1 red capsicum, cut into slices
- 150 g broccoli, broken into florets
- 200 g snow peas, trimmed
- 20 g olive oil
- 300 g chicken breast or thigh, cut into thin strips (5 mm thickness)
- 10 g fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
-
90
g soy sauce
lub 90 g tamari - 80 g honey
- 40 g rice wine vinegar
- 3 tsp cornflour
- sesame seeds, to garnish
- spring onions/shallots sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1780.6 kJ / 425.6 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1269.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1óra
Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter
50p
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1óra 30p
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Creamy beef curry
1óra 15p
Poached eggs using blade cover
30min
Low waste chicken lasagne
1óra 30p
Apricot Chicken
35p
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Chicken and risoni bake
1óra 15p
Smash burger taco
40p