Wersje kompatybilne
Rosada al vapor con almejas y salsa de verduras
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almejas frescas
- 4 filetes de rosada (de 150-180 g) salpimentados
- 70 g de pimiento verde italiano en trozos
- 100 g de cebolla
- 200 g tomate maduro en cuartos
- 100 g de champiñones cortados en trozos (naturales o en conserva)
- 40 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar el Varoma)
- 20 g de vino blanco
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1120 kJ / 268 kcal
- Białko
- 32.85 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 13.95 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Emblanco de pescado
45 min
Corvina a la roteña
45 min
Bacalao con salsa de almendras
35min
Guiso de pez espada con patatas.
35min
Atún con sabor a Huelva
1h
Gazpachuelo
35min
Bacalao dorado
25 min
Bacalao mozárabe
50min
Mero en amarillo
45 min
Albóndigas en salsa de almendras
50min
Solomillo de ternera al Pedro Ximénez para dos
25 min
Carrillada al tomillo con menestra de verduras
1 Std. 10 Min