Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 200 g de tocino entreverado curado en dados
- 1 ramita de salvia fresca troceada a mano (reserve algunas hojas para decorar)
- 150 g de salsa de tomate
- 400 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1614 kJ / 386 kcal
- Białko
- 8.47 g
- Węglowodany
- 13.48 g
- Tłuszcz
- 33.15 g
- Błonnik
- 3.71 g
Alternatywne przepisy
Judías blancas con costillas
45 min
Garbanzos con chistorra
40min
Guiso de garbanzos con verduras
45 min
Guiso de judías pintas con arroz
40min
Judiones de la Granja con salchichas frescas
45 min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 min
Lentejas guisadas
50min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 min
Judías blancas con chorizo
40min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45 min
Judías blancas a la hortelana
45 min
Guiso de judías con salchichas
25min