Arroz con pimientos y chipirones

Arroz con pimientos y chipirones

4.5 106 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 raciones

Składniki

  • 150 g de pimiento rojo
  • 150 g de pimiento verde
  • 2 dientes de ajo
  • 70 g de aceite de oliva
  • 500 g de chipirones frescos limpios, en trozos de 2-3 cm
  • 2 cucharadas de perejil fresco picado
  • 50 g de vino blanco
  • 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
  • 350 g de arroz de grano redondo
  • 600 g de caldo de pescado
  • 1 pellizco de colorante alimentario
  • 1 cucharadita rasa de sal

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 427 kcal / 1788 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 52.5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 751.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...