Arroz con angulas de surimi y gambones

Arroz con angulas de surimi y gambones

4.7 356 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 raciones

Składniki

  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 50 g de pimiento rojo
  • 50 g de pimiento verde
  • 50 g de aceite de oliva
  • 8 gambones crudos enteros pelados
  • 250 g de arroz de grano redondo
  • 1 cucharada de pimentón
  • 1 cucharadita de sal
  • 700 g de caldo de pescado
  • ¼ de cucharadita de colorante alimentario
  • 200 g de angulas de surimi
  • aceite de oliva virgen extra para servir
  • 1 cucharada de perejil fresco picado para espolvorear

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1768.4 mg
Białko 17 g
Kalorie 1947 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 19.9 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 54.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...