Conejo guisado con puré de patatas

Conejo guisado con puré de patatas

4.7 207 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 raciones

Składniki

  • 100 g de aceite de oliva
  • 1000 - 1200 g conejo en trozos
  • 2 cucharaditas de sal
  • 4 pellizcos de pimienta negra molida
  • 1 cucharada rasa de harina
  • 200 g de cebolla roja (cortada en octavos)
  • 100 g de zanahoria en rodajas
  • 2 - 3 dientes de ajo
  • 100 g de vino blanco
  • 1 pastilla de caldo de ave
  • 1 - 2 cucharaditas de tomillo seco
  • 200 g de agua
  • 1 - 2 hojas de laurel secas
  • 600 g de patatas en trozos pequeños
  • 200 g de leche
  • 10 g de mantequilla
  • 1 pellizco de nuez moscada molida
  • 1 cucharada cebollino fresco (opcjonalnie) picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 22.4 g
Kalorie 1461 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...