Gebratene Bachforelle mit Trüffel-Sahne-Püree

Gebratene Bachforelle mit Trüffel-Sahne-Püree

4.6 74 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Kartoffeln, mehligkochend in Scheiben (5 mm)
    800 g
  • Salz zum Würzen
  • Milch
    120 g
  • Sahne
    180 g
  • Öl zum Braten
  • Forellenfilets, mit Haut (à ca. 180 g)
    4
  • Pfeffer zum Würzen
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Muskat
    1 - 2 Prisen
  • Trüffelöl
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 676 kcal / 2821 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...