Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rote Zwiebeln, in dünnen Ringen (1-2 mm)
- 30 - 40 g Rotweinessig, je nach Geschmack
- 10 g Petersilie, ohne Stiele
- 50 g natives Olivenöl
- ½ Knoblauchzehe (opcjonalnie)
-
40
g Limettensaft, frisch gepresst
lub 40 g Zitronensaft, frisch gepresst, frisch gepresst, - ½ TL Salz und etwas mehr nach Geschmack
- 1 Prise Pfeffer
- 300 g Wasser
- 500 g Garnelen, roh, groß, geschält und entdarmt (ca. 1000 g Garnelen mit Schale)
-
1
Limette, in Scheiben (2-3 mm)
lub 1 Zitrone, in Scheiben (2-3 mm) - 200 g Fenchel, in dünnen Scheiben (1-2 mm)
- 400 g Cherry-Tomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 733 kJ / 175 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 691 mg
Alternatywne przepisy
Nizza-Salat
40 min
Marinierter Lachs mit Thai-Spargel
1 Std. 20 Min
Garnelensalat
25min
Champignonköpfe à la Provence
1h
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40 min
Büffelmozzarella mit Cherry-Tomaten und zwei Pesti
20 min
Bohnen-Tomaten-Salat
30 min
Lachsforellentatar auf Erdäpfelcreme
35min
Warmer Zitronenlachs mit Radieschentatar und Sauerampfercreme
30 min
Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme
20 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Riesengarnelen in Cognac
20 min