Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 600 g de blancs de poireau
- 40 g d'échalotes
- 40 g d'huile d'olive
- 20 g de vinaigre de cidre
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 540.2 kJ / 130.8 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Endives braisées gratinées au parmesan
50min
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1h 30min
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40 min
Poireau à la moutarde
35min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 min
Fond d'artichaut à la framboise
1h 10min
Asperges sauce mousseline
1h
Poireaux vinaigrette au miso
35min
Artichauts à la vinaigrette d'agrumes
12h 45min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35min
Poireaux vinaigrette à l’orange, croûtons et chèvre frais
50min