Endive au jambon et au gorgonzola

Endive au jambon et au gorgonzola

4.8 392 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 50 g de cerneaux de noix
  • 50 g d'emmental coupé en morceaux
  • 700 g d'eau
  • 6 endives coupées en deux
  • 40 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 50 g de farine de blé
  • 500 g de lait
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 70 g de gorgonzola
  • 6 tranches de jambon blanc

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1338 mg
Białko 28.1 g
Kalorie 1561.9 kJ / 373.3 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 17.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...