Velouté de butternut, carottes et poireaux

Velouté de butternut, carottes et poireaux

4.7 121 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • d'ail
    2 gousses
  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de sel
    2 c. à café
  • de carottes coupées en tronçons
    600 g
  • de blancs de poireau coupés en tronçons
    200 g
  • de courge butternut coupée en morceaux
    600 g
  • de bouillon de légumes
    2 cubes
  • d'eau
    1000 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 241.5 kcal / 1001.5 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 1328.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...