Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 600 g de panais, coupés en morceaux
- 600 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 100 g de lait
- 5 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Purée de butternut et roulé de veau
50min
Purée de potimarron, pruneaux et poulet
40min
Purée potiron-orange
30min
Purée carotte-pomme de terre
25 min
Purée carotte-coco
40min
Purée aux trois racines
45min
Purée de carottes
30min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45min
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40min
Purée de patate douce au gingembre
30min
Purée butternut-noisettes
50min
Purée de panais et légumes d'hiver
40min