Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 4 dentes de alho
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 300 g borrego limpo cortado em cubos pequenos
- 20 g vinho branco
- 300 g água
- 1 c. sopa de alecrim
- 2 pitada de sal
- 2 pitada de pimenta
- 300 g abóbora cortada em cubos
- 250 g arroz p/ risoto
- 30 g requeijão (até 30% de gordura)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de pato
1óra 15p
Risoto de frango com frutos secos
35 min
Risoto de peru e espargos
40 min
Risoto
30min
Risoto com ervas aromáticas
40 min
Risoto de legumes
40 min
Risoto de bacalhau com hortelã
30min
Risoto de champanhe
40 min
Risoto de tamboril
50min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45 min
Risoto de limão e rosmaninho com ovo escalfado
45 min
Risoto à milanesa
25 Min